Beste jeugdfotograaf van Nederland

| Eropuit
Beste jeugdfotograaf van Nederland

De beste jeugdfotografen van Nederland en Vlaanderen zijn weer bekend. De onthulling van de winnaars van de National Geographic Junior Fotowedstrijd vond plaats in het Haagse Museon.

Aan de wedstrijd deden ruim vijfduizend kinderen mee tussen 6 en 14 jaar oud, uit Nederland en Vlaanderen. Een vakjury koos uit de inzendingen vier winnaars, in de categorieën Dier, Landschap, Raar maar waar, en Reizen. ‘Het is echt ongelooflijk hoeveel jong fotografietalent er in Nederland en België rondloopt. En hoe zeer het thema fotografie leeft onder de doelgroep’, zegt hoofdredacteur Renske Lamers. ‘Elk jaar opnieuw verbazen wij ons over de creativiteit en kwaliteit van de foto’s. Het is echt een feest om een platform te kunnen zijn voor deze talenten.’

Winnende tulp
Televisiepresentator Kees van Kruistum maakte de winnaars op 29 oktober bekend. De categorie Dier werd gewonnen door Jennifer Jayne Evans Koumbatis (10) uit Rhoon, met een foto van een hond. In de categorie Landschap won Dewi Baggerman (11) uit Zoetermeer, met een foto van gele tulpen. De winnaar van de categorie Raar maar waar is Jasmijn Schoorl (11) uit Groningen, met een foto van Rome. En de categorie Reizen werd gewonnen door Josephine Teguh (10) uit Rotterdam met een foto van een horizon.

De winnende foto’s worden gepubliceerd in het tijdschrift National Geographic Junior, en dingen nog mee naar de internationale titel, die in december wordt uitgereikt. Ook zijn de winnende foto’s te bewonderen in de foto-expositie Iconen, die tot 8 januari te zien is in het Museon.

Zelf aan de slag met fotografie in de klas
?
Lees hier de recensie van het boek Natuurfotografie voor kinderen.

Ook meedoen aan een fotowedstrijd? De Klokhuis Dierenfoto-wedstrijd loopt nog 30 november. Iedereen mag meedoen, maar alleen kinderen tot 14 jaar kunnen winnen. Upload je mooiste dierenfoto via de website van het Klokhuis.

foto Maartje Kouwen door
Maartje Kouwen