Op hersenvakantie in de herfstvakantie

| Eropuit
Op hersenvakantie in de herfstvakantie

Megabrein
Nieuwsgierig hoe jouw hersenen eruit zien? De hele hersenvakantie staat er een megabrein in de Oude Hortus. Dit reuzenbrein is zo groot dat je er doorheen kunt lopen. Loop naar binnen en ontdek van alles over de werking van je hersenen. En als je ondertussen iets hoort kraken en knarsen, dan zijn dat waarschijnlijk trainende breinen in de wetenschapswagen iets verderop. Die breken zich over verdraaide denkspellen. Lukt het jou om de hersenkrakers op te lossen?

Graaf!
Voel je een echte archeoloog en graaf resten op uit de Romeinse en Nieuwe tijd. Onderzoek daarna samen met een publieksbegeleider wat je hebt gevonden. Misschien vind je wel een Romeinse scherf of een knikker van klei. Deze mag je mee naar huis nemen. In de herfstvakantie kan je voor de allerlaatste keer meegraven in de opgraafbakken van het universiteitsmuseum.

Zie ik spoken?
Denk jij weleens dat jouw telefoon trilt terwijl dat helemaal niet zo is? Je ziet heus geen spoken, dit overkomt iedereen weleens. Wetenschappers noemen dit een hallucinatie. We weten nog niet precies hoe vaak gezonde mensen iets zien wat er niet is. Vier dagen lang kan jij de onderzoekers van het UMC Utrecht helpen met hun hersenonderzoek op laptops en een eeg-apparaat. Op dinsdag 18 oktober staat er speciale virtual reality-apparatuur in het museum.

Ben jij een vroege vogel?
Tijdens de herfstvakantie krijgen vroege vogels 50 procent korting op de entreeprijs. Iedereen die voor 11.00 uur binnen is, betaalt de helft van de prijs. De actie loopt van 15 t/m 23 oktober.

Meer weten? Bekijk de website van het Universiteitsmuseum.

Bron: www.universiteitsmuseum.nl

foto Steijn van Schie door
Steijn van Schie