Klaar met de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: zaterdag 20 oktober 2012

De Kinderboekenweek zit erop. Raar maar waar, de meesten gaan door met de orde van de dag. Kan het ook anders?

Onderzoek mee Klaar met de Kinderboekenweek

Ik ben wel een beetje klaar met de Kinderboekenweek. Fantastisch dat dit jaar alles draaide om natuur, wetenschap en techniek (NWT). Geweldig dat kinderen lekker mochten experimenteren, uitvindingen en ontdekkingen doen. Super hoe overal nutty professors de scholen en bibliotheken zijn binnengesleept en een onvergetelijke ervaring hebben neergezet bij zoveel kinderen. Een onvergetelijke ervaring is noodzakelijk voor het goed aan de slag gaan met NWT (zie ‘20 tips voor onderzoekend leren’).

Maar, wat nu? Themaweek voorbij, door met de orde van de dag. Rest van het schooljaar geen NWT meer? Wellicht zegt iemand wel: ‘Dit moeten we vaker doen.’

Wie pakt het dan op? En, hoe pak je dat aan, structureel aan de slag met natuur, wetenschap en techniek?

Heb je meegedaan met de Kinderboekenweek en onvergetelijke ervaringen gerealiseerd, dan heb je de eerste stap gezet. Yes! Gefeliciteerd.

Door naar stap twee, inplannen om in de eerstvolgende teamvergadering te spreken over een vervolg van NWT. Stap drie, besluiten welke teamleden de kartrekkers worden van NWT.

Het kan zomaar zijn dat kartrekkers al hebben geregeld dat er überhaupt iets met de Kinderboekenweek dit jaar is gedaan. Ben jij zo’n NWT-kartrekker? Of wil je er eentje worden? Allebei helemaal te gek!! Ga door met stap vier tot en met tig!

En als je een keertje met mij wilt overleggen over die tig vervolgstappen die je kunt maken (het realiseren van een NWT-leerplan, het enthousiasmeren van je team, inspiratie voor nieuwe lessen, of iets anders met betrekking tot NWT in het basisonderwijs) bel of mail me dan gerust. Want, raar maar waar; de volgende stap is soms dichterbij dan je denkt.

Wat is jouw eerstvolgende stap? Deel op mijn blogsite en help hiermee jouw collega's!

Veel groeten,
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol
hol@nibi.nl | 030-2369244

PS: Deel dit artikel met jouw Facebookvrienden en -fans,LinkedIncontacten,Twittervolgers en Pinners via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk hiervan profiteren.

PPS. Delen wat jouw volgende stap is? Dat kan op mijn blogsite!

foto Karianne Djoyoadhiningrat-Hol door
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol