Zak met geld

| Onderzoek mee
Zak met geld

Als basisschool is het telkens weer bikkelen om alles binnen het budget voor elkaar te krijgen. En nu wil de overheid dat basisscholen vanaf 2020 verplicht wetenschap en techniek gaan geven. Ontzettend mooi natuurlijk, maar waar haal je dan geld vandaan om je leerkrachten bij te scholen? Hoe kun je handige en duurzame materialen betalen? Hoe zorg je ervoor dat het niet bij losse lesjes blijft maar duurzaam in het schoolleerplan terecht komt?

Ik help graag basisscholen om structureel aan de slag te gaan met natuur, wetenschap en techniek. En dat betekent dat ik basisscholen ook wil helpen om geld te regelen om dit waar te maken. Als je in de regio Utrecht directeur bent van een basisschool, je geeft er les of misschien breng je je kinderen erheen, zorg dan dat iemand van het schoolbestuur op 19 november 2014 om 15.30 uur bij het Universiteitsmuseum in Utrecht is! Dat is dé plek waarop het schoolbestuur moet aangeven dat zij die zak geld wel willen hebben. Mail mij voor meer info! En dan regel je als school snel een plan waarin je aangeeft hoe je structureel aan de slag gaat met natuur, wetenschap en techniek: Met Biologie Plus natuurlijk.

Heb jij tips voor andere basisscholen in Nederland waar geld te krijgen is voor natuur, wetenschap en techniek? Iedere regio heeft als het goed is plannen. Laat het mij weten via Facebook of hol@nibi.nl, dan zorg ik ervoor dat zoveel mogelijk scholen de kans krijgen om die zak met geld te regelen.
En heb je hulp nodig bij het schrijven van je NWT-plan? Bel of mail gerust: 030-2369244, hol@nibi.nl

foto Karianne Djoyoadhiningrat-Hol door
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol