Conferenties

Laat je als leerkracht, directeur of bestuurder inspireren op dé landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie, met tientallen praktische workshops, inspirerende lezingen en 350 deelnemers! Reserveer nu vast kaarten voor deze elfde editie.

Conferentie 2010 | De openingslezing door Andre van Lammeren. (30)

Hoe een Koe een Haas vangt
op vrijdag 16 november 2018 
Congrescentrum De Werelt in Lunteren

Dit jaar ontdek je alles over gedrag in een dag. Niemand minder dan Victor Mids van Mindf*ck laat ons zien je brein je gedrag manipuleert. Apendeskundige Patrick van Veen vertaalt pestgedrag op de apenrots naar het schoolplein. We gaan bewegend leren, voeren gedragsexperimenten uit, ontdekken welk effect mindset heeft op leergedrag, en proberen uit het klaslokaal te ontsnappen met Escape the Classroom. Buiten ontdekken we de kracht van buitenlessen en gaan we risicovol spel verkennen. Ook gaan we op zoek naar natuur in de stad met de filmmakers van De Wilde Stad, nemen we insecten onder de loep en laten we techniek en wetenschap los op de schooltuin. Blijf je slapen, dan word je de volgende ochtend nog getrakteerd op een boeiende buitenluchtexcursie.

Dit jaar heeft de conferentie bovendien een parallel programma met workshops speciaal voor pabo-docenten. Daarin ontdekken we het nut van programmeren, gaan we ontwerpend leren en nemen we samen het curriculum onder handen.

Ga je mee? Na afloop ga je gegarandeerd met een tas vol materialen en een hoofd vol praktische lesideeën naar huis.

Kom bijscholen (met je hele team!) en reserveer nu vast kaarten (129 euro). Mail voor een teamarrangement op maat naar kouwen@nibi.nl

 

Sfeer proeven?

2017 - Duik in het Diepe: Bekijk hier de presentaties
2016 - In Levende Lijve: Bekijk hier de foto's en hier de presentaties.
2015 - Spanning en Sensatie: Bekijk hier het filmpje, bekijk hier de foto's en hier de presentaties.
2014 - Actie = Reactie: Bekijk het hier het filmpje en hier de foto's en presentaties.


De NWT-conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door: het Nederlands Instituut voor Biologie.