Basisklapper

Praktische lessen bij je methode
De Basisklapper bevat 56 uitgewerkte praktische opdrachten voor groep 1 – 8 en bijbehorend materiaal. Leerlingen ontdekken hun lijf met orgaantwister en met de ademhalings piekstroommeter. Ze maken met de fossielenset bijvoorbeeld een reconstructie van de biodiversiteit en met de boomschijf de geschiedenis van een boom. Buiten kunnen ze aan de slag met de veldwerkset.

De Basisklapper wordt standaard met de volgende materialen (zie fotos) geleverd: 1x orgaantwister, 2x boomschijf, 1x veldwerkset, 1x fossielenset, 2x piekstroommeter. De lessen zijn 1x uitgeprint en worden daarnaast als pdf meegeleverd op DVD.

De Basisklapper kost € 295,- euro (inclusief BTW). Bestel de klapper met onderstaand invulformulier (helemaal naar beneden scrollen). Mail bps@nibi.nl voor vragen.

Doorlopende leerlijn 1-8
Met de lessen in de klapper bouw je de kennis over natuur, wetenschap en techniek stapsgewijs op met als basis biologie. Bij de onderbouw staat beleven & ervaren centraal en het herkennen van vormen & soorten, de bovenbouw eindigt met het doen van experimenten. Groep 1 start met plant en dier, groep 4 met welk dier eet wat (voedselketen) en groep 7 krijgt bijvoorbeeld les over erfelijkheid. Alle belangrijke biologie komt sowieso aan bod. Het aantal onderwerpen is in de onderbouw nog klein, in de middenbouw steeds groter en in de bovenbouw breed en kerndoeldekkend.

3-daagse NWT training
Wil je snel aan de slag met goed natuur-, wetenschap en techniekonderwijs van groep 1 tot en met 8? Kom dan naar de 3-daagse NWT-training van Biologie Plus. Deze training is inclusief de Basisklapper!

Jaarlijks nieuwe lessen
Elk jaar krijgt je school een aanbod om updates, aanvullingen en materiaal met aantrekkelijke kortingen te kopen. Bestel gratis het proefkatern met 8 voorbeeldlessen.

Ervaringen
'Ik wil jullie even melden dat het mammoetspel uit de Basisklapper een GROOT succes was in mijn groep 5! We werken momenteel rondom het thema prehistorie, dus deze les sloot perfect aan.'
- Jolijn Bruins, De Werkschuit Zwolle

'Binnen onze projecten voor biologie maken wij gebruik van de Basisklapper van Biologie Plus. De Basisklapper zorgt ervoor dat onze lessen niet alleen aansluiten bij de kerndoelen, maar dat er voor iedere bouw prachtige opdrachten zijn ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van onze leerlingen. Vorig jaar hebben we een nieuw project gedraaid op basis van de lessen van de Basisklapper. Vanaf groep 4 hebben de leerlingen gewerkt met het thema Bloemen en Planten. Binnen dit thema is er een logische opbouw: aarde (fossielen), bloemen, groeien, werken met boomschijven etc. Hierin stond in de middenbouw het beleven, ontdekken & ervaren centraal en de bovenbouw ging het vooral over experimenten. Dit schooljaar zal er wederom een project ontwikkeld worden op basis van de Basisklapper van Biologie Plus.
- Dorien Stuivenwold - Directeur Basisschool Da Vinci Zoetermeer

Lees hier meer ervaringen met Biologie Plus.

• Twee kaarten uit het Basisklapper proefkatern
  • Aan de slag met de boomschijf
  • Veldwerkset met zoekkaarten, insectenzuigers en loeppotjes
  • De fossielenset met 6 fossielen