Starttraining

Starttraining Biologie Plus
Wil je als school snel aan de slag met goed Natuur-, Wetenschap- en Techniekonderwijs van groep 1 tot en met 8? Ga dan voor de Starttraining Biologie Plus. Deze training is inclusief twee Basisklappers van Biologie Plus. Biologie Plus levert tijdens de training de ingrediënten aan waarmee de school na de training zelfstandig aan de slag kan met de lessen uit de Basisklapper en verder kan bouwen aan het leerplan NWT voor groep 1 tot en 8. Dat doen zij door de 56 lessen uit de Basisklapper te geven in de klas en daarnaast het plaatsen van lessen in de doorlopende leerlijn. De 56 lessen uit de Basisklapper zijn reeds geplaatst in de doorlopende leerlijn. De Basisklapper vormt daarmee de basis van het leerplan NWT van de school.

Tijdens de starttraining leren de leerkrachten bovendien te werken volgens de concept-contextbenadering. De concept-contextbenadering is een hulpmiddel waarmee de lessen gegarandeerd aansluiten bij de leefwereld van een kind. De lessen zijn hierdoor relevant voor de leerlingen nu of in de nabije toekomst. Ook wordt het team erop voorbereid dat de NWT-lessen voortaan als een curriculum van 8 jaar gepresenteerd wordt. Het voordeel hiervan is dat er keuzen gemaakt kunnen worden in het biologieaanbod en er geen zaken dubbel worden gedaan.

Kosten Starttraining: 1.650,- (BTW vrijgesteld), inclusief 2 Basisklappers (a 295,- per stuk) met materialen
Locatie: Eigen school
Aantal deelnemers: max 12 (we gaan uit van het hele schoolteam)
Aanvragen: bps@nibi.nl

Lees hier de ervaringen van leerkrachten en directeuren.

• Spelenderwijs kennis en kunde opdoen
  • Direct aan de slag met het hele team.
  • Enthousiaste leerkrachten = enthousiaste leerlingen!
  • Praktische materialen zoals Orgaantwister op school.