3-daagse NWT Training

Leer in drie dagdelen een leerplan Natuur, Wetenschap en Techniek op te zetten en leer hoe je lesgeeft met de ontwerpcyclus en de onderzoekscyclus.
Daarnaast ontvang je meer dan 100 praktische opdrachten waarmee je een doorlopende leerlijn van groep 1 - 8 kan opzetten en het handboek Onderzoekend en ontwerpend de wereld ontdekken.. Wil je helemaal snel aan de slag. Doe dan de training inclusief 8 kant-en-klare techniek-opdrachtbakken en nog meer materiaal zoals de Orgaantwister en veldwerkset.

Trainers: Tycho Malmberg en Rik Kuiper van Eduscience en techniekaanjager op Daltonschool Neptunus in IJburg.

Data Trainingstraject - voorjaar 2020
Dag 1: woensdag 29 januari 2020, NIBI kantoor Utrecht
Dag 2: woensdag 12 februari 2020, Neptunus Amsterdam
Dag 3: maart/april 2020, Utrecht

Precieze data worden nog bekend gemaakt.

Klik op het inschrijfformulier om je direct in te schrijven!

Data Trainingstraject - najaar 2020
oktober, november, december 2020
Precieze data worden nog bekend gemaakt.

Plaats & Tijden
Elke training start om 14.00 uur en eindigt om 19.00 uur (inclusief eenvoudige maaltijd).
Dagdeel 1 en 3 vinden plaats in Utrecht bij het NIBI, Franz Lisztplantsoen 200, 3533 JG Utrecht.
Let op: Dagdeel 2 wordt op Daltonschool De Neptunus gegeven in Amsterdam (IJburg).

Kosten
487 euro (voor drie dagdelen, inclusief meer dan 100 digitale Natuur, Wetenschap en Techniekopdrachten die een start van een doorlopende leerlijn vormen en iedere keer een eenvoudige maaltijd). En het handboek Onderzoekend en ontwerpend de wereld ontdekken à 55 euro.
Voor 777 euro krijg je ook 8 Techniek-opdrachtbakken inclusief materiaal en ook 1x Orgaantwister, 1x veldwerkset, 2x piekflowmeter en 2x boomschijf.

Doelstelling en opbrengst
Doel van de training is dat leerkrachten een visie en werkwijze in handen krijgen waarmee de school een op maat gemaakt leerplan Natuur, Wetenschap & Techniek kan bouwen. Om dit leerplan concreet te maken krijgen de leerkrachten kant-en-klare lessen mee als basis voor de uitwerking van dit leerplan.
De 3-daagse NWT-training is gevalideerd door het Lerarenregister met 18RU onder code: QTHRN9h5kj

Na afloop van de training kan de leerkracht:

1. lessen ontwerpen/arrangeren op basis van het leerplan en uitgaande van de concept-contextbenadering.
  2. de ontwerpcyclus en de onderzoekscyclus inzetten in zijn/haar lessen.
  3. leerlingen een onderzoekende en ontdekkende houding aanleren. Leerlingen leren oorzaak-gevolg denken en kunnen inschatten hoe hun doen en laten, en dat anderen, de (leef)omgeving beïnvloedt.
  4. een leerplan uitwerken voor de eigen school dat vaardigheden rondom natuur, wetenschap en techniek in een doorlopende leerlijn aanbiedt. De leerkracht heeft een duidelijk idee van de hoeveelheid tijd en energie die nodig is om het team in beweging te zetten om dit leerplan te realiseren.

Mail Tycho Malmberg voor meer info (malmberg@nibi.nl)
Bekijk hier de foto's van eerdere NWT trainingen.

Lees hier meer ervaringen met Biologie Plus.

• NWT Training is gevalideerd door Registerleraar.nl: QTHRN9h5kj
  • 3-daagse Natuur, Wetenschap en Techniektraining
  • Nu heb ik tools in handen waarmee ik de de onderzoekende en ontdekkende houding van mijn leerlingen kan stimuleren. Justin Pieters - De Vuurvogel Gouda
  • Ik ben zeer enthousiast over de Basisklapper en de digitale boekenkast waarin alle lessen en leerdoelen overzichtelijk worden neergezet. Elsbeth van de Velde OBS Nijenoord
  • 'Dit is een hele fijne training waarbij je veel ideeĆ«n krijgt on natuur, wetenschap en techniek binnen je school op te zetten. Wij hebben er veel aan!' Mirella Nieuwenhuizen, De Wegwijzer Opperdoes.
  • 'De training zit vol interessante en relevante informatie, met afwisselende werkvormen en een prettig tempo.' Rick de Jongh, techniekcoƶrdinator Hasseltschool Hilversum.