NWT Training

Leer in drie dagdelen een leerplan Natuur, Wetenschap en Techniek op te zetten en leer hoe je lesgeeft met de ontwerpcyclus en de onderzoekscyclus.

Trainers: Tycho Malmberg en Rik Kuiper (Daltonschool Neptunus).

Data Trainingstraject - najaar 2017
Dag 1: woensdag 27 september, Utrecht
Dag 2: woensdag 11 oktober, Neptunus Amsterdam
Dag 3: woensdag 8 november, Utrecht

Klik op het inschrijfformulier om je direct in te schrijven!

Data Trainingstraject - voorjaar 2018
eind januari, februari, maart 2017
Precieze data worden nog bekend gemaakt

Plaats & Tijden
Elke training start om 14.00 uur en eindigt om 19.00 uur (inclusief eenvoudige maaltijd).
Dagdeel 1 en 3 vinden plaats in Utrecht bij Biologie Plus, Catharijnesingel 54.
Let op: Dagdeel 2 wordt op Daltonschool De Neptunus gegeven in Amsterdam (IJburg).

Kosten
447 euro (voor drie dagdelen, inclusief 56 Basisklapperlessen en iedere keer een eenvoudige maaltijd).
Voor 547 euro krijg je ook het startmateriaal (1x fossielenset met 6 fossielen, 1x Orgaantwister, 1x veldwerkset, 2x piekflowmeter en 2x boomschijf).

Doelstelling en opbrengst
Doel van de training is dat leerkrachten een visie en werkwijze in handen krijgen waarmee de school een op maat gemaakt leerplan Natuur, Wetenschap & Techniek kan bouwen. Om dit leerplan concreet te maken krijgen de leerkrachten kant-en-klare lessen mee als basis voor de uitwerking van dit leerplan.
De 3-daagse NWT-training is gevalideerd door het Lerarenregister met 18RU onder code: QTHRN9h5kj

Na afloop van de training kan de leerkracht:

1. lessen ontwerpen/arrangeren op basis van het leerplan en uitgaande van de concept-contextbenadering.
  2. de ontwerpcyclus en de onderzoekscyclus inzetten in zijn/haar lessen.
  3. leerlingen een onderzoekende en ontdekkende houding aanleren. Leerlingen leren oorzaak-gevolg denken en kunnen inschatten hoe hun doen en laten, en dat anderen, de (leef)omgeving beïnvloedt.
  4. een leerplan uitwerken voor de eigen school dat vaardigheden rondom natuur, wetenschap en techniek in een doorlopende leerlijn aanbiedt. De leerkracht heeft een duidelijk idee van de hoeveelheid tijd en energie die nodig is om het team in beweging te zetten om dit leerplan te realiseren.

Mail Tycho Malmberg voor meer info (malmberg@nibi.nl)
Bekijk hier de foto's van eerdere NWT trainingen.

Lees hier meer ervaringen met Biologie Plus.

• NWT Training is gevalideerd door Registerleraar.nl: QTHRN9h5kj
  • 3-daagse Natuur, Wetenschap en Techniektraining
  • Nu heb ik tools in handen waarmee ik de de onderzoekende en ontdekkende houding van mijn leerlingen kan stimuleren. Justin Pieters - De Vuurvogel Gouda
  • Ik ben zeer enthousiast over de Basisklapper en de digitale boekenkast waarin alle lessen en leerdoelen overzichtelijk worden neergezet. Elsbeth van de Velde OBS Nijenoord
  • 'Dit is een hele fijne training waarbij je veel ideeĆ«n krijgt on natuur, wetenschap en techniek binnen je school op te zetten. Wij hebben er veel aan!' Mirella Nieuwenhuizen, De Wegwijzer Opperdoes.
  • 'De training zit vol interessante en relevante informatie, met afwisselende werkvormen en een prettig tempo.' Rick de Jongh, techniekcoƶrdinator Hasseltschool Hilversum.