Conferentie 2020

Schrijf je nu in!

Kom In Beweging!

Dat is het thema van de 13e landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie op vrijdag 13 november 2020. Wij hebben niet stilgezeten en hebben samen met ons organisatiecomité een enerverend programma samengesteld. Je kunt rekenen op nieuwe lesideeën waarbij bewegen een rol speelt. Hoe reageert je hart als je gaat bewegen en hoe zit dat met je ademhaling? Meten is weten staat voorop. Maar beweging is ook buiten je lijf van belang. Denk aan de techniek van duurzame mobiliteit zoals elektrisch rijden of de hyperloop, het ontwerpen van een exoskelet voor mensen met een beperking of het onderzoeken van tandwielen en radertjes in huishoudelijke apparaten. Als je goed kijkt is beweging overal. Een betere context voor in de klas of in het gymlokaal is haast niet te bedenken voor een goede NWT-les.

 

Tijdens de NWT-conferentie Kom In Beweging! zorgen we ook voor workshops die gaan over het in beweging krijgen van je onderwijs. Hoe krijg je doorlopende leerlijnen, hoe sluit je NWT-onderwijs aan op je reken- en taalonderwijs, hoe krijg je het didactisch gebakken en hoe maak je als school je eigen gloednieuwe NWT-spiraalcurriculum? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je op vrijdag 13 november in congrescentrum De Werelt in Lunteren.

 

36 workshops en lezingen

We hebben een keuze uit 36 praktische workshops en lezingen vol inspiratie over de effecten van beweging, onderzoekend leren, programmeren, techniek achter bewegende voorwerpen en nog veel meer. Ook voor NME-professionals  en pabo-docenten zijn er iedere ronde  speciale workshops en lezingen. Je krijgt niet alleen de theorie mee, maar ook een kast vol aan praktische tips, handvatten en inspiratie om zelf met kinderen aan de slag te gaan. Dit alles wordt voorafgegaan door een pakkende lezing van Thijs Eijsvogels, inspanningsfysioloog aan het Radboudumc, over de effecten van sport en beweging op je lichaam. Als laatste geven we ook nog een (inter)actieve invulling aan lunch en diner.

 

NWT-conferentie coronaproof!

We zorgen er samen met de locatie voor dat de conferentie voor iedereen veilig en comfortabel verloopt. We leggen looproutes aan, zorgen voor desinfectiepompjes en zorgen dat iedereen genoeg ruimte heeft in alle zalen. Dat betekent onder andere dat we zeer beperkte plaatsen hebben voor de pubquiz. Wil je daar graag bij zijn, geef je dan zo snel mogelijk op! Om te zorgen dat iedereen de ruimte heeft in het congrescentrum - dat normaal gesproken plaats kan bieden aan wel 700 personen - hebben we besloten een maximum van 150 bezoekers in te stellen. Geef je dus zo snel mogelijk op als je erbij wilt zijn!

 

Bekijk HIER het programmablad.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 129 euro. De inschrijvingen zijn geopend: schrijf je hier in! Of scroll naar beneden.
Vragen? Mail Karlijn Keessen (keessen@nibi.nl)